Най-вкусните Коледни сладки

КОЛЕДНИТЕ СЛАДКИ НА БАБА

Те са не само неустоимо вкусни, но и самият процес на правене и рисуване си е страхотно забавление за мама и нейните деца. В моята фамилия е традиция за Коледа да се прави домашна баклава и коледни сладки. Днес ще споделя рецептата за коледните сладки на баба ми. И на финала мога да кажа, че не мога да се спра да си похапвам. Не са прекалено сладки, а просто фантастично вкусни с лека медена сладост.

РЕЦЕПТА ЗА КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. олио, кафена чаша мед, 1 ч.л. сода разтворена в една супена лъжица кисело мляко, брашно. колкото поеме докато тестото стане меко и нелепкаво. Основата за боите се приготвя от белтък разбит с една кафена чаша пудра захар. После в отделни съдове се смесва с боите. Боите, четките и всякакви забавни форми можете да си купите от сладкарския магазин на ул.Кадемлия 6. Пекът се до златист цвят на 150 градуса /на моята фурна/

 

Видео

 

История на коледните сладки

За много хора, Коледа без сладки не е Коледа. От друга страна много деца по света оставят коледни бисквити и мляко за дядо Коледа.
Но замисляли ли сте как коледните сладки са станали толоква популярни?
Подобно на много традиции, произходът на този вкусен обичай се крие преди векове и е свързан с ритуалите правени при смяната на сезоните. А честванията винаги са се въртяли около храната.

Въпреки, че бисквитките са изминали дълъг път от времето на Средновековието, някои неща не са се променили. Много коледни сладки са все още силно подправени. Смята се, че "традиционните" Коледни вкусове като канела, индийско орехче и джинджифил, са подправките, които средновековните готвачи са използвали в своите бисквитки преди векове.

Знаете ли че?
Средновековните немски хлебари са правили коледните сладки в формата на животни, които са използвани като коледна украса. Германските имигранти са донесли тази традиция в Съединените щати, където през 19 век се автоматизира процеса на оформяне и прозводствто на коледните сладки.

Сладките започват да се свързват с Коледа в Европа през 16 век. Смята се, че първоначалният вариант на сладките е бил хлябът с джинджифил и  мед приготвян за Коледа. Хората са го декорирали и изрязвали в различни форми.

Save

Save

Save

Save

3 Responses

  1. 17
    moje li da pitam samo kakvi sa boite
  2. имамбебе
    Боите ги купих от този магазин http://www.zmeeborets.com/?page_id=15 . Бои на прах.
  3. виктория
    Страхотна рецепта ! На колко градуса да пека и колко време ?

Leave a comment