Колко важно е щастливото детство и какво запомняме от него?

Ние посвещаваме голяма част от своето време и внимание, за това да повишаваме качеството на живот на децата си, да използваме правилните подходи, правилните продукти, да им осигурим най-доброто обучение и т.н. Но според експертите единственото и най-важно нещо, което можем да направим за нашите деца е едно единствено - ДА ГИ НАПРАВИМ ЩАСТЛИВИ.
Щастието на децата е светият граал на родителството, нали? Когато децата ви са щастливи, вие имате чувството, че сте рокзвезда или може би супергероят в сянка, защото нека си го кажем - да бъдеш родител е един много труден концерт.

Колкото и да се стараем и да го искаме, детето ни не може да бъде щастливо през цялото време. Да твърдим и да проповядваме такова нещо би било лудост. В нашият устрем децата ни да бъдат по-успешни, ние, възрастните, вземаме решения, които те не виждат като добри и още по-малко забавни. Решенията, които правят децата не толкова щастливи или направо нещастни са трудни и за двете страни - да ги оставиш в детската градина за първи път, да настояваш да си пишат домашните, да си изяждат зеленчуците...
Доказан факт е, че всички помним по-скоро добрите неща от своето детство, отколкото неутралните или негативните спомени. Когато моментите на щастие са повече от лошите спомени, то целият образ за нашето детство е положителен и ние си спомняме с приятна носталгия за щастливите мигове.

В допълнение с това, за самите родители щастието на детето им е много по-важно от всичко останало. Моментните трудности, безсънните нощи, забавянето в кариерата и всички други неволи се изпаряват още на първата усмивка или думичка "мамо" или "тате" - още един пример, че спомените за щастие са по-силни 🙂

Ето няколко неща, които можете да правите с вашите деца, които ще оставят щастливи спомени за тях и за вас много дълго време.

1. Семейни уикенди
Имайте традиция - когато имате възможност заведете децата в парка или някъде на открито сред природата. Топка, фризби и федербал са достатъчни. Разбира се сандвичи и сок са неразделна част от предиобедния мини пикник. Нищо ангажиращо, нищо натоварващо. Поиграйте заедно, гонете се, забавлявайте се, хапнете сандвичи. Ще отнеме не повече от 3-4 часа от уикенда ви и повярвайте, дори и на вас, които прекарвате цяла седмица в скучния офис, малко движение ще ви се отрази чудесно на почивката. А ако се превърне в забавна традиция ще остане като един страхотен спомен.

2. Направете празника им незабравим
Рождените дни на децата са нещо много, много, много важно за самите тях. Чакат ги с нетърпение от месеци по-рано, вълнуват се, а самият ден е някакво вълшебство. Всички знаем, че това събитие се асоциира с много разходи, но може и да не е така. Поканете само близките приятели на детето до 10-15 деца са напълно достатъчни, нека са на приблизително еднаква възраст. Изберете заведение и не се престаравайте с храната - много от нея остава и бива изхвърлена. Истинското забавление за децата не е в храната - поканете любимият приказен герой от парти агенция ЖиВ ентъртеймънт. Игри, които никога не са виждали и за които даже не са подозирали, приключения, предизвикателства, състезания, танци, много смях и забавления... всичко това е толкова зашеметяващо, страхотно и приказно. В мига, в който прекрачите прага на заведението нникой няма да помни каква е била пицата, но образа на истинската принцеса Елза от "Замръзналото кралство" или невероятно реалната Костенурка нинджа ще бъдат живи месеци нареди. Едно страхотно парти за детски рожден ден е подарък, който винаги остава в съзнанието.

3. Вече съм пораснал и помагам
Всеки има ангажименти, работата не чака, домашните задължения - също, времето върви по-бързо отколкото ни се иска и никога за нищо не стига.
СТОП!
Колата е за миене? Вземете малчо, дайте му една гъба и идете на автомивка на самообслужване или на някоя самотна чешма. Да, ще ви отнеме много повече време, но повярвайте това ще ви отдели поне за миг от ежедневието, а за вашето дете ще бъде най-чудесния ден на света, защото е вършил неща за големи. Смяли сте се, пръскали сте се с вода, гонили сте се, слушали сте музика силно. Това е ЖЕСТОКО! Имате да сглобите шкафче, да смажете вратата или просто да напазарувате - дайте му задачки.

4. Играйте заедно
Отделяйте по една вечер от време на време, за да се забавлявате заедно. Изключете телевизора, спрете телефоните... В зависимост от възрастта можете да развихрите въображението си безкрайно - омажете се целите и направете най-готините мъфини, ръчно декорирани. Направете шантаво папие-маше и го оцветете, сглобете мега конструкция от лего или домино, направете си импровизиран къмпинг в хола с барбекю, палатки и фенери. Направете си тематично детско парти - суперменси пижами, суперменска храна, суперменско филмче,суперменски дрехи от хартия. А утре, на работа ще знаете, че имате суперсили и никой няма да подозира за суперменският ви символ, закичен на връвчица под ризата. За по-големите - играйте монополи, редете пъзели, сглобявайте макети на самолети... схванахте идеята  🙂

Ние от парти агенция ЖиВ ентъртеймънт, благодарим за гостоприемството на imambebe и ви желаем много щастливи усмивки и слънце в сърцата. 🙂

No Comments Yet.

Leave a comment