Как да облекчиш колики при бебето?

Периода на коликите, който по правило продължава до третия месец беше най-изтощителния период както за бебето, така и за мен. В по-долните редове споделям с какво облекчавах коликите на моето бебе.

Чай от копър – ползвала съм чая на Hipp. Приготвя се като в преварена леко топла вода се разтваря една равна чаена лъжичка от гранулите. Също така съм правила чай от семена от копър и имаше по-добър ефект. Приготвя се като в100 мл вряща вода се слага една чаена лъжичка.

Еспумизан L на капки – давала съм по 20 капки с малко мляко преди всяко кърмене. Идеята е че избутва образуваните в стомахчето мехурчета и облекчава коликите. Първият месец имаше ефект, докато в един момент организма привиква. Затова започнах да  редувам с други капки  Infacol (Инфакол)




 

Поставяне на бебето по корем
Друго, което съм забелязала че помага е поставянето на бебето по корем или го слагам да лежи на моя корем, като по този начин затоплям неговото коремче и то се успокоява. Оставям я да спи по корем и съм забелязала, че по този начин спи по-дълго време отколкото ако е по гръб. Знам колко е изнервящо когато бебето не спира да плаче и понякога нищо не помага, за да го успокои. В такива моменти се иска много търпение, гушкане и любов. Защото всяко мое раздразнение се предава на бебето, а това не води до нищо добро.

 

Масаж на коремчето
И това съм изпробвала макар че не знам дали е имало ефект. Все пак съм правила леко масажче на коремчето и при напъване съм притискала крачетата към коремчето, за да се улесни предвижването на газовете.

При по силни колики, които при нас бяха свързани с трудно изпръцкване и запек съм давала Дуфалак. Действа безотказно и е напълно безвредно. Дуфалака значително облекчаваше болките. Давала съм го като слагам в млякото една чаена лъжица равняваща се на 5 мл.  Може да подейства още същия ден или на на следващия.

Честно казано няма вълшебно средство, което да премахне коликите напълно. Всичко посочено по-горе просто облекчавай болката в някаква степен.

 

No Comments Yet.

Leave a comment