Имуностимуланти за деца – подготовка за зимата

С настъпване на зимния сезон и аз като повечето родители на малки деца се замислям какъв  имуностимулант да избера?  От споделеното във форумите и обмяната на информация с други майки се спрях на няколко имуностимуланта, някой от които вече съм изпробвала през последните две години. Вярвам, че всеки един от тях има своя благоприятен ефект, в зависимост от индивидуалните особености на организма на всяко дете.  Това, че някой от тях не са подействали на някое дете не означава, че същият имуностимулант няма да бъде ефективен за друго. Така, че моят съвет е всяка майка да търси това, което работи най-добре за нейното дете.




Подготвката на детския организъм започва от месец септември-октомври.  Имуностимулантите укрепващи детския организъм, за които имам добри отзиви и са на билкова основа са:

 

имуностимулант при възпалени сливици

Immunotrofina - хранителна добавка подходящ за деца с чести възпаления на сливиците. Предотвратява повтарящите се респираторни инфекции на горните дихателни пътища. Може да се прилага с антибиотици.

 

Този сироп върши чудесна работа и го препоръчвам от личен опит.

 

 
Ad liquid for kids –  подходящ за деца над 1 година
комбинация от биологично активни вещества с лечебни свойства в колоиден разтвор. Препаратът е особено подходящ при често боледуващи деца, за бързо възстановяване и за предпазване от възпалителни заболявания на дихателната система, както и за укрепване на имунната система. Понася се много добре.

 

 

 

 

 

 

 

Имунокинд -  подходящ хомеопатичен продукт за кърмачета и малки деца.
Имунокинд  е препарат с антивирусно действие, който може да се дава при първи симптоми на грип. Разбира се по-добър е ефектът, ако се приема около месец преди инфекцията.

 

 

 

 

Шуслерови соли /Dr. Schuessler Salts/ - хомеопатичен продукт подходящ за кърмачета и малки деца. Активира самолечебните сили на организма. 12 минерални соли на д-р Шуслер, които балансират и регулират химическите процеси в клетките. Те са произведени по начин, който ги прави лесно усвоими от всички клетки в организма. Всяка една от 12-те соли има различно въздействие според оплакванията. За чести хреми и грипни заболявания при децата е подходящ №4

 

Тъй като през зимния сезон по-трудно организма си набавя витамин Д е добре да се дава на децата като добавка. Витамин D подобрява имунния отговор, укрепва дихателната система и допринася за функцията на много метаболитни процеси в организма. Комбинирането на витамин D с Омега-3 /рибено масло/ има противовъзпалително и антиоксидантно въздействие. Такъв е сироп Ескимо.

Лекарствени имуностимуланти по лекарско предписание

Профилактика за деца с чести астматични пристъпи. Към такива лекарства трябва да се подхожда внимателно.

Изопринозин - подходящо за деца над 1 година. Повлиява добре грипни и вирусни инфекции на дихателните пътища при деца. Приема се по определена схема. Възможни са нежелани реакции.

Бронховаксон - е тип ваксина, тъй като съдържа 7 mg бактериални лизати от следните видове: Haemophilus influenzae тип b, Streptococcus pneumoniae (тип 1, тип 2, тип 3 и тип 47), Klebsiella pneumoniae subsp. pneumoniae (2 щама) Klebsiella pneumoniae subsp. ozaenae, . Staphylococcus aureus (6 щама), Streptococcus pyogenes Streptococcus viridans ( 3 щама), Branhamella catarrhalis (3 щама)

Бронхо-ваксом стимулира естествената защита на организма, като увеличава Т-лимфоцити и  секреторните имуноглобулини в мукозата на дихателните пътища като по този начин увеличава устойчивостта към инфекции. Препоръчват го при деца с астматични пристъпи, повтарящи се отити, бронхити, синузити, ангини, бактериални усложнения от вирусни инфекции на дихателната система. Възможни са нежелани  реакции.

 

Save

No Comments Yet.

Leave a comment