Сокове и бебешки пюрета в детското хранене

С плодовите и зеленчукови сокове се доставят на организма витамини (Р,В1,В2, РР, каротин фолиева киселина), минерални соли (калций, калий, желязо), полизахариди (глюкоза, пектин, скорбяла). Изключително важно е да присъстват в детското хранене.
През летния сезон когато има най-голям избор на пресни плодове можете да приготвяте сокове у дома. Соковете от домати, сливи, круши, грозде, портокали имат разхлабващ ефект, а от вишни, ябълки, моркови и лимони – запичащ.

През зимата и пролетта, когато липсват пресни плодове и зеленчуци могат да се използват готови сокове, такива се предлагат на българския пазар от най-различни фирми.

След 4 месечна възраст децата могат да приемат готови плодови пюрета, които са със значително по-високо съдържание на целулоза.
Готовите бебешки пюрета са обогатени с витамини, желязо, калций, йод и др., които  доставят на детския организъм необходимите хранителни вещества. Бебешките храни са с гарантирана бактериална и химическа чистота, в тях няма хранителни добавки, сол, захар, модифицирани добавки и други.  По-големия срок на съхранение позволява разнообразно хранене независимо от сезона. На пазара има множество фирми, които предлагат плодове сокове, плодови пюрета, зеленчукови пюрета, супи, менюта и други. Предлагат се и еднокомпонентни плодови пюрета, които са подходящи за захранване на бебето. Пюрета които можете да откриете на пазара са:
бебешки пюрета Гербер, Овко, Хип, Малечко, Нестле, Bebivita, Семпер и др.

За всички които се паникьосват от съдържанието на дихидроген монооксид, който според някой твърдения трови нашите деца и убива хора ви препоръчвам да прочетете следната статия, за да разберете какво представлява и това, че няма нищо опасно за нашето здраве.

Oпасният химикал дихидроген монооксид (ДХМО)

 

No Comments Yet.

Leave a comment