Почивка в село Баня

Продължавам с поредицата от места за почивка в близост до София. Следващата ни дестинация беше село Баня, намира се на 4 км от Банско. Баня е малко и спокойно селце, известно с минералните си извори и близостта до Банско. Именно това го прави привлекателно място за ски ваканции през зимата. Ние отседнахме в спа хотел Аквилон, който се намира на няколко метра от главната улица на селото и градинката с детска площадка. Хотелът е много хубав, с басейн с гореща минерална вода, парна баня, фитнес и масажен център. Изключително сме доволни от обслужването - смяна на кърпи и чаршафи през ден. Обзавеждането е ново и уютно, обстановката като цяло е приятна.
Ако решите да почивате в с. Баня горещо препоръчвам да посетите ресторанта на Спаска. Храната е вкусна, домашно приготвена и цените са народни.  Няма по-добро място за деца, защото в ресторанта не се пуши и не е задимено. Пушачите излизат да пушат навън. Хората които ви обслужват са  приветливи и усмихнати. Дори с удоволствие забавляваха децта, за да можем да си хапнем на спокойствие. В една от вечерите случайно присъствахме на рождения ден на Спаска, която се оказа главния готвач в ресторанта. Макар и  гости на ресторанта, хората успяха да ни накарат да се почувстваме като част от целия купон. А то си беше истински купон - пиене ядене, народни хора и гръцка музика с оркестър на живо. Преживяването беше страхотно , а аз за  пореден път се убедих, че не е важно как живееш, а дали умееш да се радваш на живота. Тези хора определено могат.

В района има още много приятни места за хапване, но ще спомена само за още едно което успяхме да тестваме и това е механа Турската баня в Разлог. Уникалното на тази механа е че е направена в сградата на бивша турска баня, има и външна лятна градина. Цените са  прилични, а храната е повече от вкусна.
Село Баня ни хареса много и тук ще се върнем отново през лятото, защото тогава цените за нощувка ще са още по-ниски, иделно място е за почивка с деца и освен това има още много прекрасни места в околността които трябва да опознаем.

 

No Comments Yet.

Leave a comment