Къде да почивате с малко дете на море или на планина?

почивка на мореЛято е! Време за почивка. Това е сезона от който максимално трябва да се възползваме и да бъдем колкото се може по-дълго време на въздух с бебето или малкото дете. Къде е най-подходящото място за почивка планината или морето? И планината и морето имат своите предимства, но като майка с малко дете  при избора на оферта за почивка ме интересуват няколко критерия които ще разгледам по-долу.
При избора на курорт, хотел/комплекс за почивка на море с дете най-важното за мен е:
1. Близостта на поликлиника или болница където в случай на спешност мога да разчитам на педиатър. Все пак лятото е сезона на летни морски вируси, а децата са най-уязвими в това отношение.
2. Достатъчно тревни площи за разходка с малки деца
3.Близост на хотела/комплекса до плажа
4.Забавления които предлага комплекса или хотела, като анимация, програма за децата, детска площадка, детски обезопасен басейн
5. Чист и поддържан плаж
6. Почивка на море all inclusive – не се налага излизането извън хотела, търсене и чакане по заведения за да си намериш маса. Съответно не се налага и да ходим на далече с дете, което лесно се изморява и започва да мрънка.
6. Стая която се чисти редовно; има хубава храна и добро обслужване.

Ето няколко интересни и подходящи оферти за почивка за семейни с деца на море в България.
Албена е затворен комплекс с поддържани тревни площи и хотели на първа линия, предлага интересни предложения почивка в Албена.

При избора на курорт, хотел/комплекс за почивка на планина с дете.
През лятото планинските курорти със сигурност предлагат тишина и спокойствие, с което не могат да се похвалят морските курорти по това време на годината. Има зеленина в изобилие и много пътеки и места за разходка. Повече шум и хора може да има през съботите и неделите, когато планинските курорти се  пълнят повече с хора. Предимство е че офертите за почивка на планина са на доста изгодни цени.

 

No Comments Yet.

Leave a comment