Да отгледаш детето си еко

Като всеки родител искам най-доброто за детето си. Възможно по-екологично чиста храна, най-добрата козметика, по-качествени детски дрехи от органичен памук, повече разходки на чист въздух най-вече извън мръсния град в който живеем. Времената се промениха много от моето детство насам. Майка ми не е била изправена пред въпросите и дилемите, които имат днешните родители, най-малкото защото и храната си беше хубава и изобщо имаше качество на продуктите.  В днешно време се налага да търся повече качествените продукти които искам, да бъда по-информирана за това което се предлага на пазара, както и какви са отзивите за определени продукти, които евентуално ще купя.
В днешния пост ще говоря за бебешките и детски дрешки от органичен памук. Интересът ми към тях се появи след като открих, че дъщеря ми има изключително чувствителна и суха кожа, склонна към образуване на лишеи, която изисква специални грижи. Това означава не само подходящи кремове, но и дрехи от естествени материи, които не дразнят кожата. Разликата между органичните детски дрехи и тези от масовото производство е, че при второто се използват вредни химикали  за обработка на памука, които не само замърсяват околната среда, но също така въздействат и негативно върху кожата на детето. Предимството на дрехите от органичен памук е че те са направени от истинският натурален  памук и произведени в екологични условия.

Как може да сте сигурни в това?

Много просто, като ги използвате. Ако вашето бебе има кожен проблем, ще усетите разликата веднага. В България детски еко дрехи можете да намерите на британската марка Piccalilly и Frugi. Цената им не е по-различна от останалите дрехи.

2 Responses

  1. Готина
    Здравейте! А има ли български производители на екологични детски дрешки и спално бельо?
  2. имамбебе
    Не знам за български производители. Но ако има такива с удоволствие бих ги включила в моя блог!

Leave a comment