4 най-популярни пози за кърмене на новородено

Кърменето, един от най-естествените актове, който изисква практика. Изисква се търпение и координация, за да се научиш как да държиш бебето в удобна позиция за теб и за него. По време на кърмене положението на майката трябва да е удобно и релаксиращо. Посветете цялото си внимание докато кърмите, като избягвате говоренето по телефона или шума от включения телевизора на заден фон.

По-долу са представени 4те най-известни позиции на кърмене:

Поза за кърмене футболна топка

кърмене начини При първата поза на кърмене майката държи бебето като футболна топка - това положение е подходящо за майки родили секцио, за недоносени бебета и за жени които имат големи гърди

Поза за кърмене люлка

Най-използваното положение за кърмене е когато бебето е легнало, като тялото и главата му са на една линия.

Поза за кърмене кръстосана позиция

Кръстосана позиция - майката държи детето с ръка противоположна на гърдата от която суче. Удобно положение за кърмене на слаби и недоносени бебета.

Поза за кърмене в легнало положение

Трета поза на кърмене - майката кърми легнала настрани. Удобна поза за жени родили секцио и тези които имат вагинални шевове или други здравословни проблеми. Много често изоплзвам тази поза, когато бебето се буди нощно време.

 

Целият филмов материал можете да гледате на този линк http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_video_4_bf_positions.html

No Comments Yet.

Leave a comment