Детски психолог в София

По една или друга причина родителите решават да се обърнат към детски психолог. В моя случай причината е как да приключа с кърменето, което вече няма този смисъл както в началото. От споделения опит с други майки и посещение на лекции на Лалече Лига не постигнах никакъв резултат. Преговорите не помагат, а детето се вкопчва все повече в това занимание.  Тъй като това повече не можеше да продължава така, реших и се обърнах към детски психолог.  На някой съветите на психолога може да прозвучат като крайни, но това е единственото което подейства.

Консултацията продължи един час и си говорихме за много неща, но в конкретния случай конкретния съвет беше да откажа да давам и да оставя детето да се тръшка без да го успокоявам, защото това наистина винаги влошаваше нещата. Понякога успявам да отвлека вниманието й преди да е изпаднала в истерия и да е спряла да ме чува. Ако не успея просто я оставям да си реве, не й обръщам никакво внимание и трябва да кажа, че цирка продължава за кратко време след което спира. Успехът е на лице, а аз вече мога да си отдъхна, че като излезем навън няма да ми дърпа блузата, да ме хапе и влудява с истеричното си поведение, че не получава на минутата нейното си.

И все пак ако имате нужда от детски психолог независимо от проблема който имате с детето си, можете да се обърнете към медицински център "Детско здраве". Центърът работи с Здравната каса. Има кабинет за оценка, диагностика и терапия на деца и много други услуги.

Детски психолог Койчева ми беше препоръчана, затова избрах нея и център Детско здраве.
Също така бях се насочила и към детски психолог Александра Петрова Петрова, без да имам лични впечатления от нея, просто ми хареса как говореше в едно предаване по телевизията.

Препоръчвам и Филипа Каменова от която имам лични впечатления - когнетивно-поведенчески консултант, психотерапевт и клиничен психолог. Нейните компетенции включват психотерапия за деца с нарушение в развитието- аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа, хиперактивност с дефицит на вниманието, емоционални и поведенчески разстройства. Консултира родители за общуване с деца със специални образователни потребности, за юноши с рисково поведение.

No Comments Yet.

Leave a comment