Мода за бремени

Ако се разходите по българските магазини ще се отчаяте от избора на дрехи за бремени. Повечето от тях са в тъмни цветове, ужасни кройки и безлични. Едва ли искате да изглеждате по този начин до края на вашата бременост. В последно време ми прави впечатление, че се появиха малко повече магазини с по-цветни и приятни за окото дрехи за бремени, но истината е че сме все още далеч от Англия например, където изборът е голям. В Англия има много магазини, които продават дрехи за бремени от такива за ежедневието, до дрехи за офиса и вечерни рокли.

Дрехи за ежедневието
Панталон, клин

Панталон за бремени или клин комбиниран с туника, блузон или блуза която пада свободно под бюста е приятна и удобна комбинация за ежедневието. Подходящи пуловери широки под бюста съм си купувала от ETERE. По свободни туники от Дика. Истината е че почти всяка марка  дрехи, предлага такива които стават и за бременни. Така, че разгледайте магазините не за бременни. Магазин на next вече има в София, The Mall. Другия вариант са онлайн магазините с дрехи за бременни

Пола, рокля
Полите с трикотажен ластичен плат в областта на талията, са изключително удобни.

По отношение на роклите можете да изберете такъв модел, който да носите и след бременноста. В момента по магазините се продават рокли, които под бюста стоят свободно и са подходящи за бремени. Такива рокли има в магазините Манго, Мотиви, предлагат се в изключително приятни цветове. От опит знам, че роклите от този тип не са особенно подходщо за последните месеци от бременността, когато корема е доста голям и повдига роклята отпред, а задната част е по-дълга и виси.

Дрехи за офиса – мода за бремени

Работещите бремени е необходимо да подновят гардероба си след първия триместър. Във всеки офис им някакъв наложен етикет относно дрехите които се изисква да се носят и това че сте бремена налага да подновите гардероба като се придържате към стила.  Идеален вариант за офис дрехи са поли и панталони комбинирани със свободни блузи и блузи тип прегърни ме. Отлично допълнение е жилетката. Жилетката ви позволва значително да разнообазите вашия гардероб. http://www.isabellaoliver.com/maternity-clothes

Празнични дрехи за бремени

Това че сте бремена не означава, че не трябва да ходите на партита и забави. За бремени до 6ия месец са подходящи роклите, които подчертават бюста, а надолу падат свободно. Луксозни и модерни вечерни рокли за бремени предлага Tiffany Rose. http://www.tiffanyrose.com/

Няколко препоръки към дрехите които избирате
- Материите трябва да бъдат естествени, за да се чувства комфортно тялото ви
- Дрехите не трябват да бъдат тесни, а достатъчно широки така че да се движите свободно

Обувки
Обърнете внимание и на обувките които купувате, те трябва да бъдат удобни и устойчиви. Ходенето на ток е допустимо през първата половина на бременността, след което е по-добре да се откажете от обувките с ток. Самата стойка и походка се изменя, особенно с нарастването на коремчето. По време на моята бременост, смятах че няма проблем да нося  обувки на средно висок ток след шести месец, вместо равни и стабилни обувки. Така се случи, че един път се подхлъзнах и паднах напред по корем. Слава богу нямаше неприятни последствия за плода, освен че пострадаха коленете ми. За да избегнете евентуално падане и нараняване, наистина е добре да забравите за обувките с ток.

Избягвайте и обувки с връзки и сложни закопчавания, тъй като последните месеци ще ви бъде трудно да се навеждате. Избирайте обувки, които се обуват лесно без много усилия.

Аксесоари

Не забравяйте аксесоарите, с които ще разнообразите дрехите от вашия гардероб. Не забравяйте да се грижите за външния си вид. Ако можете да си позволите глезете се, ходете на массаж за бремени, на фризьор, маникюр, поддържайте добър вънеш вид за да се чувствате добре. Не изоставяйте и спортните занимания, особенно ако преди това сте се занимавали със спорт. Горещо препоръчвам на всички бремени майки да посещават поне йога за бремени, където освен подходящите физически упражнения за вашето състояние ще научите и много полезни неща.


No Comments Yet.

Leave a comment