С бебе на море За и Против

 

с бебе на море

Със сигурност ако вашето бебе е лятно и сте искали да го заведете на море всички около вас вече са ви питали, а не е ли много малко, ами ако се разболее?

Моето бебе е родено в края на м.април. В края на юли стана на 3 месеца и на мен ми  се искаше да се махнем от София и да отидем на море за няколко седмици. Когато споделих решението си с близки и познати, всички ме питаха не е ли малко бебето за море, та дори някой се опасяваха, че може да се разболее. Реших да проверя какво са написали другите майки във форумите по въпроса и както и вие самите ще се убедите ако потърсите информция, ще видите че мненията са много противоречиви. Дори имаше много крайни мнение, като това че до 3 години бебе или детето не се води на море. Цялото неразбиране по-въпроса според мен идва от това, че всеки си представя как с бебето ще ходим на плаж. Повечето хора свързват ходенето на море с лежането по цял ден на плажа. Всъщност моята идея беше да сменим софийския въздух с морски, което може да се отрази само положително на бебето.

Мнението на педиатърката и мисля че това е единственото мнение с което трябва да се съобрази една майка беше категорично ДА ОТИДЕМ. Така, че изключих от съзнанието си всички глупави страхове на околните и заминахме на Слънчев бряг, където прекарахме три страхотни седмици в комплекс  Harmony Suites.  Комплексът предлага всички удобства за да си прекарате страхотно с малко бебе. Концепцията на комплекса е ориентирана и предлага идеални условия за семейства с деца. Разполага с апартаменти, които се продават или можете да ползвате под наем. Има ресторант и басейн, където бяхме през повечето време на деня. За моя изненада имаше още две майки с още по-малки бебета на месец и половина.

Първоначално нямах никаква идея как ще си прекараме на морето, знаех че не трябва да се излага бебето на слънце и в същото време исках да сме повечето време навън отколкото вътре. Денят ни протичаше общо взето по следния начин: след първото сутрешно кърмене към 6-7 ч. отивахме на разходка по крайбрежната плажна ивица и из комплекс Слънчев бряг. В 10ч се пребирахме в нашия комплекс и до 12ч.си прекарвахме край басейна в сянката на сградата, така че бебето не го печеше слънце. Хубавото на комплекса е че всичко е на едно място, ресторанта, апартамента и басейна. Освен това винаги има сянка на която можеш да си поседиш с бебето и пак да си навън. Не съм предполага, че мога да си изкарам добре почивката на Слънчев бряг при положение, че докато бяхме само двамта с таткото винаги сме почивали далеч от шумните курорти като Резово или Дуранкулак. Все пак се убедих, че можеш да останеш далеч от шума на курорта ако избереш комплекс със подходящо място.

No Comments Yet.

Leave a comment