Екскурзия в чужбина с малко дете, защо не?

Оставям с впечатление, че повечето родители се притесняват да пътуват с малко бебе или дете на дълги разстояния, но когато обичаш да пътуваш значи ли че трябва да изчакаш малкото дете да порасне, за да пътешестваш отново? Някой родители просто решават да споделят преживяването от пътуването в далечни страни с децата си от най-ранна възраст. При фамилна екскурзия в чужбина най-подходящия и бърз транспорт е самолета, особено като се има предвид че е трудно да накараш едно дете да стои мирно дълго време. Всъщност се оказва, че най-лесно се пътува с бебе отколкото с двугодишно дете. В настоящия пост ще разгледам няколко съвета при пътуване със самолет. Инфо за самолетни билети и авиокомпании.
Когато пътувате с бебе или дете под две години, обща практика е децата да пътуват в скута на родителя. В този случай повечето авиокомпании не изискват запазване на отделно място и плащане на такса, но все пак някой от тях изискват да се плати 10% от стойността на билета.
Изисквания когато детето пътува в скута на родителя:
- трябва да уведомите предварително съответната авиокомпания или агенция през която купувате билета.
- има ограничения като например, че не можете да запазвате места които са от страната на изхода.
- детето трябва да имат бордова карта на негово име.
- в зависимост от дестинацията е възможно да се наложи предварително да извадите паспорт и виза за пътуването на вашето дете.
- не трябва да пристягате детето със същия колан, който използвате вие.

Преди да решите да пътувате с детето в скута ви, имайте предвид че за него ще бъде много по-безопасно ако използвате разрешените от самолетите седалки за деца.  Това означава, че детето трябва да има собствено място за което трябва да доплатите. Повечето компании предлагат отстъпка до 50% за деца.  Деца пътуващи в скута е много по-трудно или невъзможно да бъдат държани при възникване на сложни ситуации като турболенция например. Препоръчително е преди полета да се консултирате с педиатър евентуално за използването на успокоителни.

No Comments Yet.

Leave a comment