Върщец градът на здравето

Ако обичате да пътувате през уикендите, кои са местата близо до София които предлагат отлични условия за почивка?

Едно такова прекрасно слънчево място е Вършец, известен балнеоложки курорт. Намира се на 92 км северно от София, когато се пътува през прохода Петрохан и 130 км от столицата София по магистрала Хемус. Вършец се намира в Монтанска област, няколко километра след гр.Враца.
Разхождайки се по главната улица ще видите табела останала от социалистическо време, на която пише „Вършец град на здравето”. И това е самата истина. Въздухът е чист, в града има минерални бани, а през последните години са построили няколко спа хотели с минерални басейни и изградени СПА центрове към тях.
Ние отседнахме в спа хотел Медикус, който е идеален за почивка с деца, защото се намира до центъра на града и в непосредствена близост до парка пълен с най-различни детски катерушки. Хотелът предлага изгодни уикенд пакети с платени две нощувки + закуска, като третата нощувка е безплатна.  Интернет може да се ползва единствено в лобите, което е малък недостатък. Басейна на хотела е малък с размери 10 на 4м.


На 5 минути от парка се намират минералните бани на града и гората, където си направихме разходка по еко пътеката водеща до Иванчови поляни. Приятната изненада беше, че на поляната имаше беседки и шезлонги, където можеш да седнеш и да се насладиш на слънцето, природата и спокойствието. Парковете на Вършец са поддържани чисти, а пейките и беседките си стоят където са поставени. /като се има предвид че живеем в България, това няма как да не се отбележе/. Прекарахме три незабравими слънчеви дни, докато времето в София беше мъгливо и сиво.

1 Response

  1. Мая
    Навсякъде където съм ходила в СПА хотели са ми сменяли хавлиите, а тук не го направиха нито веднъж, а бяхме все пак четири дни. Иначе хората бяха много общителни и постоянно се закачаха с малката ни дъщеря, особено персонала в ресторанта. Вършец е тихо, спокойни и приятно място за разходка, но са си останали в социализма като цяло. :)

Leave a comment