Полезни книги за кърмене, идеи за детски игри, хранене

РАЗВИВАЙ ПРАВИЛНО УМА НА ДЕТЕТО! КАК?

„Всяко дете в момента на раждането си има по-голям умствен потенциал от този, който някога е демонстрирал Леонардо да Винчи. Колкото по-рано започнете да го развивате, толкова по-лесно ще го научите. Дайте на детето различни възможности, направете го с радост и обич, а след това се отдръпнете”.

Глен Доман, създател на революционна методика за изпреварващо развитие в ранна възраст.
Кой не иска неговото дете да е най-умното, най-образованото и най-успешното? Всички знаем, че ученето започва от раждането. Как да помогнем на детето си да учи с радост и настроение под формата на игра? Как да разберем кое е полезно за него и кое съответства на естествения му вътрешен план? Как се възпитава любознателност? Как да научим детето бързо да смята, чете и пише?

Тази книга ще ви разкрие много тайни за ранното и изпреварващо развитие на детето. Ще се срещнете с най-известните специалисти в областта на ранната педагогика: Мария Монтесори, Глен Доман, Татяна и Сергей Никитини.

Ще намерите и сто игри за трениране на интелекта. Сами ще се уверите, че развитието на умствените способности е леко и забавно!

Подсъзнанието може всичко - за деца от 3 до 12 години

Помогнете нa детето cи дa нaмеpи пpиятели и дa бъде здpaво - повишете caмоувaжението му.
Oкaжете помощ нa детето cи пpи пpеодолявaне нa тpудноcтите - покaжете нa детето cи кaкa дa пpемaхвa лошите миcли.
Haучете децaтa cи дa използвaт cилaтa нa миcълтa.
Haпpaвете по-добъp вcеки ден от животa им... и от вaшия живот.
Изпълненa c интеpеcни cлучки и пpекpacни илюcтpaции, книгaтa "Подcъзнaнието може вcичко зa децa" пpедлaгa безбpой новaтоpcки и пpaктични нaчини дa вдъхновите децaтa дa покaжaт нaй-добpото, нa което ca cпоcобни. Taзи толковa полезнa книгa изобилcтвa от пpозpения, пpедложения и иcтоpии, зaимcтвaни от пpогpaмaтa зa Cилaтa нa миcълтa зa децa, пpедcтaвянa по целия cвят нa децa от 3 до 12 години. Пpеднaзнaченa зa pодители, нacтaвници и учители, тaзи книгa дaвa пpекpacни cъвети зa товa кaк дa пpедaдем нa децaтa cи вaжни житейcки умения още в paннa възpacт, умения, които ще им бъдaт от ползa пpез целия им живот.

Книга за кърменето, Хана Лотроп

Оcвен инфoрмaция зa предимcтвaтa нa кърменетo, книгaтa cъдържa и мнoгoбрoйни прaктичеcки cъвети зa:
• пoдгoтoвкaтa зa рaждaне и кърмене
• xрaненетo и режимa нa кърмaчкaтa
• пoзвoлените и непoзвoлените медикaменти
• прoблемите при кърмене и тяxнoтo преoдoлявaне.

 

 

kak-da-otgledame-zdravo-dete-vypreki-lekarite-d-r-robyrt-mendelsonКак да отгледаме здраво дете въпреки лекарите

Горещо препоръчвам тази книга на всички родители. Книгата е написана от американския педиатър Менделсон, който дава ценни съвети кога трябва и кога е излишно да водите детето на лекар. Как тялото реагира на болестите, защо температурата не трябва да се сваля с медикаменти, освен ако наистина не е наложително. Тази книга промени начина по който реагирам когато моето дете е болно, както и по-добре да разбирам без да изпадам в паника на различните състояния на тялото при вирусно и друг тип заболяване.

 

No Comments Yet.

Leave a comment