45 начини да се чувствате щастливи

Депресията е модерното социално зло на нашето общество. Депресираме се от толкова много неща, че често живота ни изглежда като източник на нещастие. Но наистина ли всичко е толкова лошо, или просто ние приемаме, това което ни се случва твърде сериозно? Вярвам, че причината да се чувстваме депресирани е в нашето погрешно възприемане на действителността. А това означава, че чрез промяна на възприятието можем да променим начина, по който се чувстваме. Това е много лесно. Прочетете 45 начина да се чувствате по-щастливи и се опитайте да приложите най-малко 10 от тях.

1. Ходете на разходка всеки ден и прекарвайте не по-малко от 20-30 минути на открито. Това означава, че трябва да се разхождате, без цел и да се насладите на самия процес. Бързането в офиса или отиването до супермаркета не се зачита.

2. Спете най-малко по 8 часа, това е от съществено значение за да се чувствате добре. Ще се почувствате по-оптимистични, когато се събудите.

3. Намерете време да слушате нежна и успокояваща музика. Докато правите това забравете за проблемите си и просто мислете позитивно.

4. Не се ограничавайте да общувате само с хора на вашата възраст. Говорете с децата и възрастните хора и ще видите колко  различни визии може да има живота. Животът ще изглежда по-ярка и по-интересна за вас!

 

5. Прекарвайте известно време сами. Настанете се удобно на тихо място и се концентрирайте върху вашите чувства и усещания.

6. Играйте с детето си на топка, решавайте кръстословици, намерете занимание, което е различно от това, което правите обикновено.

7. Научете чужд език. Слушайте песни на този език, гледайте филми. Или научете по-добре езика, който вече знаете. Така ще имате възможност да говорите с хора, които не са от вашата обичайна социална среда.

8. Простете на всички за всичко. Важно е да простите на хората, към които изпитвате гняв или обида във вашата душа. Не е нужно да кажете на тези хора, че сте им простили, просто го направете за себе си, за да се освободите от този товар.

9. Не се опитвайте да забравите тъгата, като работите усилено. Това няма да помогне.

10. Отидете на клуба, танци и намерете нови приятели.

11. Когато се събудите сутрин не скачайте от леглото. Останете известно време в леглото, насладете се на този момент и мечтайте за вашето добро бъдеще.

12. Въведете трите "Е-та в живота си: ентусиазъм, енергия и съпричастност.

13. Станете душата на компанията, опитайте се да се забавлявате с близките си, и дори непознати.

14. Чети повече книги. Не мислете, че само губещите четат книги. Образованието и ерудицията са ценни. Освен това, ще се радвате на откриването на нови светове.

15. Експертите казват, че добрата закуска и обяд за важни за деня, докато вечерята няма толкова голямо значение. Това е правилно, разбира се, но всеки организъм е различен. Така че, ти си този, който най-добре знае какво и кога да яде. Поглезете се с деликатеси от време на време.

16. Променете визията си. Опитайте нещо ново: грим, парфюми, дрехи и т.н. Това ще ви направи щастливи, повярвайте!

17. Не мислете за лоши случки от миналото, както и за хората около вас които ще ви напомнят за това.  Живей тук и сега.

18. Обади се на приятел (дори да не сте разговаряли с него от доста време). Попитайте как се справя, какво ново около него. Това ще ви помогне да се чувствате съпричастни.

19. Усмихвайте се дори когато се чувствате тъжни. Дори  когато това изисква много усилия. Усмивката ще подобри настроението ви.

20. Ако имате възможност, изяжте плод откъснат направо от дървото, или пресни зеленчуци от градината. Експерти казват, че изолирането от природата е източник на нашите проблеми и недоволство от живота.

21. Пийте повече вода.

22. Ако не можете да промените ситуацията оставете я такава, каквато е и не се тревожете. Веднъж прочетох изявлението на един човек за тревогата, което ме накара да мисля за нея по различен начин. А неговото твърдение е следното: “Ако съм опериран, хирургът е този който трябва да се притеснява, а не аз. Аз не мога да направя нищо. "

23. Вземете си ароматна баня, поглезете се с ароматни свещи и спа процедури .

24. Рисувайте и не казвайте, че не можете.

25. Гледайте интересен и забавен сериал преди лягане и ще имате повече щастливи нощи.

26. Разходете се на места, където никога не сте ходили, посетете друг град. Ако можете да си позволите, пътувайте често.

27. Бъдете по-близо до природата – излежавайте са на тревата, в снега, пясъка, къпете се в морето.

28. Посетете концерти, изложби, кина - накратко, да бъдете част от обществото.

29. Никой няма да ви направи щастливи с изключение на вас.

30. Отърви се от чувството на омраза. Какъв е смисълът да прекарвате живота си в това мразите някого?

31. Не бъдете прекалено взискателен към себе си. Ако не можеш да направиш нещо днес, ще го направиш утре.

32. Намери сили да се смееш на собствените си грешки

33. Научете се да чакат търпеливо, докато проблемът се разреши и мисли позитивно.

34. Понякога за да спечелиш, трябва да загубиш. Помислете върху това.

35. Вие не сте "другите хора” и не трябва винаги да се сравнявате с другите.

36. Не прекалявайте. Поставете си постижими цели, постигането им ще ви накара да се почувствате щастливи от това.

37. Харченето на пари за себе си е приятно и полезно!

38. Само безполезните хора нямат врагове. Колкото повече сте постигнали толкова повече тайни и явни врагове ще имате.

39. Трябва да сте в състояние да се откажат от лоша работа, да зарежете скучна книга, да престанете да общувате с хора, които ви дразнят. Вие имате само един живот и не трябва да ги пропилявате за незначителни неща.

40. Завистта е безполезна. Вие вече имате всичко, или ще има всичко необходимо в живота.

41. Обаждай се по-често на роднини, близки и приятели.

42. Подарявайте на хората подаръци, дайте им част от себе си и те ще ви отговорят със същото.

43. Намери си ново хоби - танци, правене на бижута и др.

44. Вземи си домашен любимец, който винаги ще ти се радва когато се прибереш в къщи.

45. Не забравяй всичко хубаво ти предстои.

Източник:http://www.millionlooks.com/outfits/45-ways-to-feel-happier/

No Comments Yet.

Leave a comment