Списък на важните бебешки артикули от 0 до 5 месеца

Малко позакъсняла тема, но полезна за майките които имат дете за първи път.  Последната една седмица започнах да преглеждам натрупаните бебешки артикули, които съм използвала до 5 месечната възраст на дъщеря ми. Смятам, че списъкът ще е полезен. Вероятно вече сте купили повечето неща, но може да почерпите идеи и от моя скромен опит.

 

Списък на полезните артикули от 0 до 5 месечна възраст.

  • детска количка и столче за кола
  • люлеещ се шезлонг - удобен да поставите бебето в полулегнало положение, да играе с висящите играчки, да се люлее, да наблюдава света около него от различен ъгъл.
  • преносима кошара на две нива, с поставка за преповиване и бар с играчки. Дъщеря ми е вече на 2 г и половина и продължава да спи в кошарата, като влиза сама в нея през отвора с цип от едната страна. Лесна за разглобяване и пренасяне. Има и мрежа против комари.
  • активна гимнастика - развива кординацията, двигателните и зрителните умения при бебето. Има весели цветове и забавни играчки за бебето.
  • забавни образователни играчки - стимулират сетивата на бебето, музикални, цветни и др.
  • музикална въртележка над леглото - по-скоро съм я използвала когато трябва да свърша някоя друга домашна работа и се налага да оставя бебето само.
  • книги - книгите идват в помощ на майката за разрешаване на различни проблеми свързани с кърмене, хранене, отглеждане и възпитание на детето. Книгите и списанията, които намирам за полезни и съм се допитвала често до тях:
    Книга за кърменето, Хана Лотроп
    Грижа за бебето и детето - на д-р Спок
    Списание моето Бебе и Аз -  издава се месечно и засяга различни теми от бременност и раждане, до грижа за бебето, хранене и здраве на бебето, възпитание на малкото дете.
    Списание Кенгуру - разглеждат се темите: зачеване, бременност, раждане и възпитание на деца до 8 години, семейни отношения, мода и красота, дом и уют.

1 Response

  1. Happy Family
    Искам да кажа, че кошарката на 2 нива не е задължителна. Ние бяхме с по-голямо дървено легло и според мен е по-удачен вариант, ако не искате да купувате 2 пъти легло :) Но това е лично мнение. От друга страна преносимите кошари са удобни при пътувания и гостита, но са до много малка възраст - максимум 2 годинки.

Leave a comment